Jag vill att all den mat vi äter – och de produkter vi lagar – skall smaka äkta! Maten skall ha den genuina smaken av råvaran och råvaran skall helst komma från min egen trädgård, eller från omgivande skog och natur. Gärna plockar jag min råvara själv. Jag vill veta varifrån den kommer, känna den i min hand, känna doft och konsistens.

Användningen av råvaran, recept och tillredning baserar sig gärna på traditioner och gamla erfarenheter. Inspiration hittar jag bl.a. i min mammas gamla kokbok från 1945 och morfars trädgårdsbok från 1917.

I Rosendalen använder vi inte tillsatsämnen och aromämnen. Naturen egna smaker lyfts fram genom tillsats av andra naturenliga kryddor och smakförstärkare, som t.ex. honung.

Den renaste av alla rena produkter är vår skärgårdshonung, till 100% en naturprodukt utan något tillsatt, utan att något tagits bort.

Jag är utbildad mathantverkare och medlem i föreningen Mathantverk i Finland rf. I produktionen av mathantverksprodukter är jag mån om att följa de kriterier för mathantverk som fastställts av det nordiska centret för mathantverk Eldrimner och vilka även tillämpas på mathantverk i Finland. Vill du veta mer om mathantverk så kan du läsa på Mathantverksföreningens hemsida.

Annons