I min trädgård finns ingenting att se!

Min trädgård kan jag inte visa upp. Det finns ingenting att se. Bara ogräs….

Så lyder mitt och andras svar när det blir tal om att öppna portarna för besök av ”personer som säkert har finare trädgård än man själv har”.

Nu har jag i flere år varit med i vår trädgårdsklubb, Kimitoöns trädgårdsklubb, jag har gjort många besök i privata trädgårdar och själv tagit emot besök.  Därför vet jag bättre! Jag vet att det är superroligt att få besök i sin trädgård, trots ogräs, och trots att  många garanterat ogillar. Och det är underbart roligt att besöka andras trädgårdar, trots att man garanterat inte älskar allt man ser.

Nu har jag insett att det viktiga är inte att gilla eller bli gillad. Det viktiga är att få se  olika trädgårdar, olika ideer och sätt att förverkliga. Nu vet jag att trädgård är något enormt personligt som får och skall se olika ut. Min trädgård skall återge min stil, inte besökarens! Den får va rufsig och ha ogräs. Och den skall inte vara ”färdig” för min trädgård skall inte bli färdig. För mig är processen det viktiga och jag bryr mig inte om ifall andra tänker annorlunda.

Men jag tycker det är härligt roligt med besökare i trädgården! Underbart med andra trädgårdsälskare som ”tittar in”.  Och varje besök jag själv får göra hos andra ger mig ideer, kunskaper, tro på det jag gillar. Och framförallt ger det mig ett möte med en med samma intresse som jag.

Därför har jag beslutat mig för att öppna min trädgård i anslutning det riksomfattande evenemanget Öppna trädgårdar. Och därför hälsar jag alla besökare välkomna den 2 juli kl 12-18 till min rufsiga, vildvuxna och långt ifrån prydliga trädgård.

 

Annons